Novinář v popkultuře: Zpívej

Mnoho velkých snů, žádné peníze a zpívající zvířátka. I tak by se dal ve třech bodech popsat americko-japonský muzikálový animák z roku 2016 Sing (česky Zpívej), ke kterému napsal scénář a zároveň jej také zrežíroval Garth Jennings. V hlavní roli se představila koala Buster Moon. Jakožto majitel krachujícího a již skoro zapomenutého divadla dostane nápad přijít na scénu s vlastní pěveckou soutěží. O všech škobrtnutích, pohromách a senzacích ohledně soutěže informují dva televizní novináři a to pes Bob a kocour Kip Casey z Live News.

Slušivé obleky a plandající ouška dělají svoje a snad i díky tomu je sledovanost této události značná a ve městě není snad nikdo, kdo by o soutěži nevěděl. Bob i Kip Casey upřednostňují živé vstupy, avšak psi mají zřejmě i v animácích větší popularitu než-li kočky, a tak Bob informuje občany města o aktuálním dění častěji.

První živý vstup s Bobem se točí kolem konkurzu na onu soutěž, který rozpoutal naprostou hysterii. Dělá rozhovory před divadlem, kde se srocují všemožná zvířátka. Krátké, avšak úderné odpovědi ukazují, že soutěž je senzací a že každý účastník přišel na konkurz ukázat, že zpěv je právě to, v čem vyniká. Co ale všechny jednoznačně spojuje, je vidina peněžní výhry, kterou Moon přislíbil výherci. Bob bedlivě naslouchá nově příchozím a nestačí se divit.

,,Je mi naprosto jasný, že se vám tu třasořitkové rozplývají o tom, jak nepřišli vyhrát, ale zúčastnit se. To sou kecy v kleci, já jim vytřu zrak! Ty PRACHY jsou moje!“ vyjádřil se Myšák v obleku. Zpívat ale neumí každý a Bob jakožto profesionál nasazuje vždy nic neříkající úsměv a pouze pokyvuje hlavou.

Oproti tomu Kip Casey se s nikým nemazlí a v momentě, kdy celý plán na obnovu slávy divadla doslova padne k zemi, vytáhne na Moona všechnu špínu a lži, které provázely celou soutěž. Bob ovšem zanedlouho opět přichází se senzací a to v momentě, kdy se zdá, že je vše ztraceno.

Oba novináři jsou vysoce profesionální a v branži jsou již pevně zaseklí dlouhými ostrými drápky. Přinášejí spolehlivé, objektivní a rychlé zprávy, díky kterým je každý informován o průběhu celé události. Jediné, co je ale divákům skryto, je vývoj před soutěží a samotné dění uvnitř divadla. Bob ani Kip se zkrátka neženou za neseriózními informacemi. Vulvár je na tak profesionální úrovni prostě pasé.

Přidat komentář